Unde te vezi peste 5 ani?

       Exista o multime de discutii pe tema intrebarii “Unde te vezi peste 5 ani?”

       Recunosc ca si eu am fost de multe ori pus in dificultate de aceasta intrebare, pana in momentul in care nu mi-am mai propus sa raspund “ce vrea celalalt sa auda”, ci am raspuns exact cum ma vedeam eu peste 5 ani.

      Lucru pe care mi l-am confirmat ca fiind corect, descoperind ce se afla de fapt in spatele intrebarii si care ar trebui sa fie cu adevarat scopul ei.

     Indiferent de care parte a biroului ma aflam, raspunsul la aceasta intrebare a contat cu siguranta, atat pentru mine, cat si pentru partenerul de interviu.

      “Unde te vezi peste 5 ani” este de fapt un exercitiu de imaginatie si este  folosit in procesul de recrutare de catre Keller Williams Realty Inc., cea mai mare franciza imobiliara din lume.

      De ce este atat de important si ce se afla de fapt in spatele acestui exercitiu?

      In realitate, atunci cand face exercitiul cu un candidat, compania este cea care se intervieveaza singura in numele candidatului.

      Cu alte cuvinte, acesta este modul prin care compania se asigura ca poate sustine viziunea si obiectivele unui viitor angajat.

     Daca o persoana are o viziune despre un viitor ideal, pe care compania nu il poate sustine, sau in care nu isi gaseste locul, atunci este usor sa spuna nu.

      Este de fapt un castig pentru ambele parti, pentru ca, astfel, orice nepotriviri viitoare sunt descoperite timpuriu.

     Consider ca inclusiv angajatul castiga pe termen lung, chiar daca pe moment posibil sa nu constientizeze.

      Ce sens are sa te angajezi la o companie la care  nu poti obtine ceea ce tu iti doresti? Ar fi o relatie care oricum nu ar fi de durata ci doar una conjuncturala care s-ar incheia la primul “hop”.

     In ciuda reticentelor care au aparut pentru aceasta intrebare, consider ca daca ea este folosita asa cum trebuie, poate fi un moment unic, contraintuitiv, procesului de recrutare.

     De obicei, companiile angajeaza o persoana pe baza abilitatilor sale, pe care le poate folosi intr-o pozitie care trebuie ocupata acum.

     Odata ce candidatul dezvaluie care este viitorul sau ideal, compania poate stabili daca este vorba de un mariaj fericit. Daca se potrivesc, cele doua parti vor fi mult mai increzatoare si fericite sa se serveasca si sprijine reciproc pentru un viitor comun.

     Daca nu, atunci ambele parti vor merge pe drumuri separate si vor evita pierderile de timp si bani care vin la pachet cu un divort.

      Frumusetea aceastui exercitiu, este ca il poti folosi singur atunci cand ai o idee si nu stii daca sa o pui in practica sau nu, sau vrei sa testezi daca actuala activitate sau angajator, sunt ceea ce iti doresti de fapt.

     Poti citi mai jos acest exercitiu si il poti face singur, dureaza maxim 5 minute, dar este foarte important sa te asiguri ca nu vei fi deranjat si ca iti vei acorda acest timp exclusiv exercitiului. 🙂

     Il poti accesa aici -> TESTUL AEROPORTULUI

      In cazul in care nu este deja abonat la newsletter-ul SmartImpactin cadrul caruia vei plimi materiale exclusive de Leadership si Eficientizare personala, te poti abona aici.

     PS: La abonare, vei primi Gratuit:

  1. Cursul “Teoriile Motivatiei in Leadership”
  2. Ebook-ul “Autocunoasterea in Self Leadership”
  3. Ebook-ul “Psihologia Setarii Obiectivelor”

     Cu drag,

     Cosmin

Sursa ~ Oare o sa zboare? – Pat Flynn~

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.