Testul Aeroportului

      Este un exercitiu de imaginatie, nu are raspunsuri eronate si nu poti da gres.
      Indiferent care va fi rezultatul, vei fi castigat, pentru ca vei intelege mai bine de ce faci ceea ce faci si modul in care activitatea ta are loc in viata ta.

 

Pasul 1 

       O sa il numim “Testul Aeroportului” si hai sa presupunem ca te urci intr-o masina a timpului si te-ai teleportat cinci ani mai tarziu in viitor.

 

       Te afli in aeroport.
      In timp ce stai la terminalul tau, asteptand urmatorul zbor, simti cum te bate cineva pe umar. Te intorci si pe fata iti apare un zambet urias, pe masura ce-ti recunosti un vechi prieten din scoala.

      “Mi s-a parut mie ca te vad!”, exclama prietenul tau,
      “A trecut atata vreme de cand nu ne-am mai intalnit!”.
       “Asa e”, spui din toata inimica.

      Pentru ca mai e ceva timp pana la imbarcare, hotarati amandoi sa povestiti la o cafea ce ati mai facut in toti acesti ani. In timp ce va asezati la masa, prietenul tau te intreaba:
      “Si cum merg lucrurile? Cum mai e viata ta?

      Tu raspunzi “EXTRAORDINARA.
      Viata mea nu ar putea fi mai buna de atat”. Si chiar asa e in realitate.

      Acum vine intrebarea-cheie:

      Ce se intampla in viata ta in cinci ani de acum incolo care te determina sa spui acest lucru, ca este EXTRAORDINARA?

       Nici macar nu te gandi la activitatea ta, la ceea ce faci in prezent.
      Doar fa o calatorie repede in viitor si gandeste-te cu adevarat in ce fel viata ta si lucrurile care conteaza cel mai mult pentru tine, ar putea fi extraordinare in acel moment.

       Acum prietenul tau te intreaba, ca orice prieten bun,
      ” E minunat, ma bucur super mult pentru tine. Zi-mi mai multe, te rog. Ce se intampla acum incat e atat de bine?”

Pasul 2

       Acum ia hartia pe care te-am rugat sa o pregatesti, imparte-o in 4 cadrane si fiecarui cadran atribuie-i o categorie, un domeniu care conteaza in viata ta.

 

      O sa iti dau cateva exemple, posibil sa fie si pentru tine valabile, dar cu siguranta tu vei sti care sunt acele domenii importante pentru tine:

Familia
Profesia
Banii
Sanatatea
Liberatea
Calatoriile
etc.

       Tu alege 4 domenii importante pentru tine si scrie-le pe foaia de hartie, cate unul in fiecare dintre cele patru cadrane.

Pasul 3 

        Acum vine partea distractiva! 🙂

 

      Pentru fiecare din aceste 4 categorii ale vietii tale, vei scrie cat de multe exemple poti despre ce ai vrea sa se intample in urmatorii cinci ani care sa te faca sa spui ca viata este extraordinara.

      Nu te gandi la aceste exemple ca la o “lista de dorinte” sau o insiruire de visuri.
      Nici nu iti face probleme cu ce trebuie sa faci pentru a ajunge acolo, momentan ne limitam la a le nota. In acest exercitiu de imaginatie, ceea ce notezi este cum va arata realitatea ta in cinci ani de acum incolo.

      Daca intampini dificultati, incearca sa iti imaginezi ca prietenul tau te intreaba “ce altceva se mai intampla care are legatura cu asta?”.

      Pe masura ce faci exercitiul, concentreaza-te pe o singura categorie o data, fara a le lua intr-o ordine anume.

      Ok….acum poti sa iei o pauza in a mai citi si concentreaza-te in a completa cadranele, revino cand ai terminat. 🙂

      Daca citesti aceste randuri, se presupune ca ai completat cele 4 cadrane :). Aceasta foaie de hartie defineste cine vrei sa devii si reprezinta punctul de plecare pentru cateva decizii pe care le vei lua de acum inainte.

      Acest exercitiu este cel care pe mine ma ajuta sa validez multe din lucrurile pe care le fac deja si calea pe care imi doresc sa o urmez.

Pasul 4 

      Intrebarea pe care ti-o poti adresa acum, in timp ce te uiti peste notite, este “Ceea ce faci acum, ideile pe care le ai,activitatea pe care o desfasori TE CONDUC catre viata EXTRAORDINARA, de peste 5 ani?”

 

      Recunosc ca ma abtin cu greu din a ma limita la aceasta singura intrebare, dar sunt convins ca iti mai poti adresa singur acele intrebari care conteaza pentru tine si cred ca se poate observa si de unde sau cum ne putem lua motivatia interna. 🙂 (eu de acolo mi-o iau, de peste 5 ani cu viata EXTRAORDINARA)

      Momentan iti propun sa lasam asa acest exercitiu, rezultatele lui si constinetizarile aparute acum sau care vor apare mai tarziu, pentru a-si face efectul, pentru a se aseza. Cu siguranta in perioada urmatoare iti vei aduce aminte de el si te mai poti uita pe hartia cu notite.

 
     Cu drag,
     Cosmin

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.