5 lucruri care te pot ajuta in indeplinirea dorintelor

Sunt la regim si tocmai mi-am comandat o pizza, pentru ca vreau sa scap de credinta ca trebuie sa imi para rau atunci cand incalc regulile, ca nerespectarea regulilor este intotdeauna ceva rau.

Si mai mult decat atat, am luat o carnivora cu blat subtire si sos picant, daca e bal atunci bal sa fie. La sfarsitul acestui articol mai mult ca sigur o voi fi terminat de mancat si vei afla si cum ma simt incalcand aceasta regula ????

Imi aduc aminte cand prin clasa a VII-a, primeam permisiunea de a iesi din casa doar dupa ce spuneam un comentariu pe care il aveam de pregatit pentru admiterea la liceu. La cum m-am inteles cu scoala si invatatul comentariilor, pot sa spun ca petreceam mult timp in casa, recuperam chiulind de la scoala ????

Am fost crescuti cu ideea ca a fi diferit este ceva rau, ca trebuie sa faci neaparat parte din randul majoritatii, ca minoritatea este compusa din oameni ce au probleme si care nu vor reusi nimic in viata.

Acum intalnesc persoane care imi spun ca nu reusesc sa faca ceea ce le-ar placea, ca nu au curaj sa isi transforme un hobby sau o dorinta intr-un stil de viata.

Este absolut normal, tinand cont ca de mici am avut obiective “sa repeti tabla inmultirii pana o visezi noaptea, sa inveti sa fii printre primii in clasa si neaparat sa stii toate comentariile pentru admiterea la liceu, sa faci meditatii pentru a te duce la un liceu unde a facut si fiul sau fiica vecinului, neaparat o facultate ca toti copiii rudelor au facut una”.

Am avut tot timpul obiective stabilite in concordanta cu mediul in care am trait, dar putine au fost cazurile in care am invatat si despre dorinte, sau de cele mai multe ori dorintele reprezentau acelasi lucru cu obiectivele.

Dupa cum observi, este normal ca am ajuns maestri in arta autosabotarii, insa veste buna este ca ne putem folosi de lucrurile care ne-au adus in aceasta situatie, pentru a ne si scoate din ea.

Transforma dorinta in obiectiv

              Dupa cum am exemplificat pana acum, suntem obisnuiti sa avem obiective foarte clare si precise “sa intru la liceu, sa fac o facultate, sa am un serviciu”.

Acum a venit momentul in care incep sa conteze si sa descoperim termeni precum “fericire, timp liber, bucurie”, iar obiectivele s-au transformat in dorinte pe care ni le stabilim sub forma “mi-as dori…, as vrea sa…, mi-ar placea…”. Sunt acele lucruri pe care daca le exprimai cand erai copil, ti se spunea transant “Baga-ti mintile in cap”.

              Prin urmare:

  1. Nu folosi verbe modale daca vrei sa cresti sansele de a-ti atinge dorintele

Subconstientul tau asteapta lucruri precise, prin urmare daca ai o dorinta de forma “mi-as dori mai mult timp liber, sau mi-as dori sa fiu fericit”, reformuleaza in ceva concret si sigur – “voi fi fericit, voi avea mai mult timp liber”

  1. Delimiteaza clar in timp, atingerea dorintei

Este foarte important sa ii dai subconstientului comanda de a se pune la treaba, stabileste foarte bine momentul in care vei indeplini dorinta.

Iti aduci aminte vorba “de luni ma apuc de invatat”? De multe ori cand nu se intampla era consecinta faptului ca nu spuneam si care luni

Prin urmare sansele de a-ti indeplini dorinta vor creste daca vei stabili concret termenul pe care ti-l acorzi.

  1. Clarifica-ti ce inseamna pentru tine dorinta

In copilarie stiai foarte clar cand ai intrat la liceu sau facultate.

Stabileste foarte clar ce inseamna pentru tine indeplinirea dorintei, ce ar trebui sa simti, ce lucruri ar trebui sa vezi sau sa auzi, cu alte cuvinte care sunt lucrurile care iti vor confirma ca este lucrul pe care ti l-ai dorit

  1. Bucura-te de drum

Se spune ca fericirea se afla intre obiective, ca drumul aduce fericirea si nu destinatia in sine.

Prin urmare iti recomand sa iti imparti dorinta (sa ii spunem metadorinta) in dorinte mai mici (minidorinte), in acele etape din cadrul obiectivelor.

La fiecare minidorinta atinsa, da-ti un ragaz si savureaza momentul, vezi ce simti stiind ca esti cu un pas mai aproape de dorinta ta.

In felul acesta vei gasi permanent resurse de motivare, te vei incuraja sa continui sit e vei bucura de tot drumul tau.

  1. Stabileste-ti un premiu

Daca invatam un comentariu, primeam permisiunea de a iesi afara. Asa am fost obisnuit sa functionez.

Prin urmare stabileste ce faci imediat dupa ce iti vei indeplini dorinta, care este urmatoarea dorinta si mai puternica, sau care ar fi lucrul pe care iti doreste sa ti-l oferi si ai tot amanat (poate o excursie, o mancare preferata…)

Cu totii suntem capabili sa obtinem ceea ce ne dorim, doar ca de cele mai multe ori nu ne analizam suficient modul in care functionam si nu ne adaptam actiunile in functie de stilul nostru personal.

O zi de impact iti doresc ????

Cosmin

PS: Am mancat pizza si a fost delicioasa si nu m-am simtit deloc vinovat, asa ca mi-am luat si o cola.

PSS: De fapt am pomenit de pizza la inceputul articolului, pentru a-mi pacali subconstientul, pentru a-mi reaminti ca a face ceea imi place este o normalitate, deci chiar functioneaza ????

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.