3 solutii si obtii libertatea

Se spune ca ghioceii sunt vestitorii primaverii, pentru mine terasele sunt cele care dau semnalul relaxarii.

Zilele trecute eram cu un prieten la o terasa si discutam despre un mic blocaj pe care il are, in timp ce egoistul de mine eram atent la relaxarea pe care mi-o oferea locatia. ????

Recunosc ca in momentele in care am acea stare de relaxare pe care probabil si tu o resimti atunci cand iti golesti complet mintea de probleme si obiective, nu sunt atent sub nici o forma la continutului povestirilor celor din jurul meu.

Insa in acea zi, o intrebare mi-a rupt pentru moment linistea:

“Cosmin, m-am saturat sa imi ceri de fiecare data sa iti dau 3 solutii. Pentru mine e suficient ca  am gasit una”

Este o greseala pe care am facut-o de multe ori si cu putin timp in urma mi-am recastigat liberatea printr-o metoda pe care o sa ti-o spun in continuare.

Dar inainte de toate, as vrea sa te gandesti la o problema sau un blocaj pe care il ai si stabileste cate solutii de rezolvare ai gasit.

Ce se intampla de fapt in functie de numarul de solutii pe care le-ai gasit?

  1. Ai o singura solutie – esti “Sclav”

Dupa cum ne-a invatat istoria, sclavii erau cei care aveau un singur stapan, cei care aveau ca singura solutie, munca pe plantatie.

Metaforic, poti considera ca esti sclavul propriei solutii, depinzi numai de reusita ei. Gandeste-te ce se intampla atunci cand solutia nu este viabila, nu functioneaza.

Ai mari sanse nu doar sa ramai cu problema daca solutia gasita nu functioneaza, dar gravitatea acesteia va creste.

  1. Ai 2 solutii – esti “Robot”

Precum programele de calculator, robotii functioneaza in sistemul binar. Te vei transforma intr-o balanta care va cantari cele 2 solutii.

Vei functiona precum un robot mergand in stanga sau in dreapta, alegand intre alb sau negru, cand farmecul il da de cele mai multe ori natura cu toate culorile ei.

  1. Ai 3 solutii – “Savureaza Libertatea”

De la 3 solutii in sus poti considera ca incepe liberatea. Gandeste-te cum poti obtine cel putin inca 3 solutii doar prin simpla combinare a celor gasite deja.

La nivel subconstient se produce ceva si mai benefic, se trimite mesajul ca decizia este a ta si ca se poate, se da libertatea de a se indrepta atentia exclusiva catre solutii.

De fapt este acel moment cand nu mai exista probleme ci doar solutii.

 

Prin urmare iti recomand ca la problema sau blocajul identificat, sa gasesti cel putin 3 solutii. Chiar daca iti va parea imposibil, gaseste unele chiar daca nu iti par viabile, nu uita ca scopul este acela de a-i transmite subconstientului semnalul de a se pune la treaba.

Nu iti face griji ca nu se intampla nimic dupa ce ai gasit cele 3 solutii, in urmatoare zile sunt mari sanse sa vezi rezolvari la care nu te-ai gandit vreodata.

Asa ca nu uita, intra in puterea ta de a fi “Sclav, Robot sau Liber” ????

 

O zi de impact iti doresc ????

Cosmin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.