🔝10 moduri prin care să capeți motivația de a acționa

Salutare,

Începând de astăzi vreau să abordez mai multe subiecte legate de motivație și de psihologia acțiunii.

Totul a plecat de la faptul ca am sesizat în training-uri și ședințele 1:1 un interes în creștere pentru ceea ce ține de motivația proprie sau a angajaților din subordine.

Iar motivul este cât se poate de simplu, motivația influnețează rezultatele.

Am putea cădea în capcana să credem că motivația este un subiect profesional.

Doar că personal am avut nevoie de a mă motiva să mă duc la sală, să adopt un stil alimentar sănătos, să ies dintr-o relație toxică…etc

Cu puțin timp în urmă am făcut și un sondaj pe Linkedin pentru a afla subiectul de interes al celor din rețeaua mea…

Le-am cerut votanților sa aleaga subiectul de interes din următoarele variante:

  1. Psihologia Motivatiei
  2. Combaterea Procrastinarii
  3. NLP in Negociere & Vanzari
  4. NLP in Leadership

În urma voturilor câștigător a ieșit subiectul Psihologia Motivației.

Se pare ca motivatia este un subiect de interes și e de înțeles.

Amânăm, ezităm, ne autosabotăm sunt blocaje pe care posibil ca și tu să le fi sesizat la cei din  în jurul tău sau chiar tu să te fi lovit de ele.

O să le abordez pe toate însă în ordinea și cu ponderea adaptată interesului celor ca tine, care îmi citesc articolele.

Așa că o să încep cu acest prim articol legat de Motivație, în viitor urmând să revin și cu alte lucruri legate de acest subiect.

Îți dau mai jos 10 moduri prin care să capeți motivația de a acționa:

1. Stabilește obiective clare: 

Creează obiective bine definite și relevante, care să te ajute să îți îndeplinești dorințele. Asigură-te că acestea sunt măsurabile și că au termene limită, pentru a te ține motivat pe parcursul procesului.

2. Începe cu pași mărunți: 

Dacă îți este dificil să începi, încearcă să pornești cu acțiuni mici. Încă un pas, încă un exercițiu, încă o pagină citită, fiecare mic pas adaugă un impuls și îți consolidează convingerea că poți continua.

3. Găsește o sursă de inspirație: 

Caută o modalitate care să te inspire și să te motiveze. Poți citi o carte sau să asculți un podcast care să te ajute să îți reamintești de scopurile tale și să îți aducă încredere în forțele proprii.

4. Rememorează-ți succesele trecute: 

Gândește-te la momentele din trecut în care ai atins succesul și încearcă să îți amintești cum te-ai simțit atunci. Acest lucru poate fi o sursă de inspirație și motivație și te poate ajuta să treci peste obstacolele prezente.

5. Găsește un partener de motivare: 

Caută un partener de motivare care să te susțină și să te ajute să îți menții angajamentul de a îndeplini obiectivele. De asemenea, poți lua în considerare contactarea unui coach sau unui psihoterapeut care te poate ajuta să menții motivația din perspectiva unor abordări profesionale.

6. Fă lucruri care îți aduc plăcere: 

Fă lucruri care te fac fericit și te entuziasmează. Aceste activități îți vor crește moralul și te vor motiva să continui.

7. Angajează-te într-un program pe termen lung: 

Angajează-te într-un program pe termen lung care să te ajute să îți îndeplinești obiectivele și să îți dezvolți abilitățile. Poți începe cu mici acțiuni zilnice, care să devină un obicei, și să construiești pe acestea în timp.

8. Stabilește un plan motivant pentru performanță: 

Creează un plan motivant care să îți ofere recompense pentru performanța ta. Aceste recompense pot fi tangibile sau intangibile, cum ar fi o vacanță, o schimbare de imagine sau o senzație de mândrie și împlinire.

9. Gestionează-ți timpul cu grijă: 

Stabilește prioritățile și gestionează-ți timpul astfel încât să îți poți atinge cu ușurință obiectivele. Evită amânarea sau întârzierea, iar acestea pot submina motivația și determinarea.

10. Vorbește cu tine însuți pozitiv: 

Înlocuiește gândurile negative cu cele pozitive și afirmative. Când treci prin momente dificile, îți poți adresa și problemele mature, dar nu îți discredita valorile și capacitatea de a învăța și depăși provocările.

Acestea sunt doar câteva dintre modurile prin care te poți motiva pentru a-ți atinge obiectivele. Fiecare persoană poate găsi soluții care să îi potrivească cel mai bine, iar cheia este să încerci, să observi și să ajustezi pe parcurs pentru a-ți găsi formula personală de motivație.

Cam atât pentru astăzi, dar mă ajută foarte mult să îmi spui ce subiect și pe ce teme te-ar ajuta să abordez în viitor…

Dă-mi un reply și spune-mi care este principala provocare a ta sau pe care o observi în jurul tău la cei ce nu au energia necesară de a acționa…

O zi minunată îți doresc!

Cosmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.